Διαφήμιση
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 09:45

Prolight+sound 2017 ημέρα 1η – Παραμένει Σημείο αναφοράς

Την ιστορία στη ζωή, στις αγορές και στις business τη γράφουν ως γνωστόν οι παρόντες και οι παρόντες στη φετινή έκθεση Prolight+sound 2017 εδώ στη Φρανκφούρτη έχουν δυναμική παρουσία, διάθεση για δουλειά και επικοινωνία, ενώ πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα νέα προιόντα που παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες στα hall του Messe Frankfurt, με πολλούς επώνυμους κατασκευαστές να συνεχίζουν να επιλέγουν τη  Φρανκφούρτη για το παγκόσμιο προϊοντικό ντεμπούτο μερικών ‘καυτών’ προιόντων τους.

Στο Hall με το PA, τα  ηχεία, τους ενισχυτές και τα μίξερ, στο οποίο κυρίως περιηγηθήκαμε την πρώτη ημέρα, είδαμε αρκετά ενδιαφέροντα νέα προιόντα, αλλά και κάποιες χωροταξικές ανακατατάξεις καθώς απουσιάζουν μερικά ηχηρά ονόματα από πλευράς κατασκευαστών – εκθετών.

Απόντες – παρόντες?
Αναφέρομαι βεβαίως στην ‘παράλληλη έκθεση’ στα γειτονικά ξενοδοχεία που φέτος έχει κι αυτή τη δική της δυναμική και ίντριγκα. Ως γνωστόν, παράλληλες εκθέσεις δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και παράλληλα προγράμματα, όμως στις business το πράγμα διαφέρει αρκετά. Αυτό λοιπόν που παρατήρησα στη φετινή Φρανκφούρτη είναι ότι πέραν των παράλληλων event και των μικρών παρουσιάσεων που είθισται να γίνονται στα γειτονικά στο Messe Frankfurt ξενοδοχεία, αρκετά μεγαλοστελέχη εταιριών που έλαμπαν δια της απουσίας τους από την έκθεση, έλαμψαν με την παρουσία τους σε prive συναντήσεις με αντιπροσώπους και trade buyers, γεγονός που καταδεικνύει πολλά για το πόσο σημαντική είναι και θα παραμείνει αυτή η έκθεση στον παγκόσμιο χάρτη της αγοράς. Αυτή η διευκρίνιση ήταν απαραίτητη για όσους και φέτος βιάστηκαν να απαξιώσουν (μερικές φορές και σχεδόν ολοκληρωτικά) την έκθεση της Φρανκφούρτης, η οποία ναι δεν έχει την αίγλη και τον παλμό του πρόσφατου παρελθόντος (για δεκάδες λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε), όμως παραμένει σημείο αναφοράς για μια αγορά που δεν θα σταματήσει να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι την έχουν ανάγκη. Μιλάμε φυσικά για την αγορά του entertainment και την ανάγκη των ανθρώπων για μαζική διασκέδαση, πραγματική – και όχι ψηψιοποιημένη – κοινωνικοποίηση και αναψυχή.

Σήμερα ανοίγει τις πόρτες της και η Musikmesse με τα μουσικά όργανα και τη μουσική τεχνολογία να συνθέτουν το πάζλ μιας μεγάλης έκθεσης…
Αυτό ήταν ένα πρώτο σχόλιο για τη φετινή έκθεση. Μείνετε συντονισμένοι στο aLive για όλες τις εξελίξεις από τη Φρανκφούρτη, τη στιγμή που συμβαίνουν…

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση